perheliikk3

Tulosta sivu

NEVE:n urheiluopistolla järjestämä Perhe liikkeellä-tapahtuma on monessa rovaniemeläisperheessä kalenterimerkinnän paikka. Viimekin syksynä jalat kävivät tiuhaan ja nauru raikui sirkusteeman merkeissä.

Urheiluopisto Santasportin jättimäinen liikuntahalli oli lokakuun lopulla poikkeuksellisen kovilla. Ei kuitenkaan Ounasvaaralle iskevien syysmyrskyjen, vaan riehakkaan ja iloisen Perhe liikkeellä-tapahtuman takia, joka vetää urheiluopistolle vuosi vuodelta enemmän väkeä. Viime syksynä hallissa vietti liikunnallista iltapäivää yli 500 lasta. Vanhemmat mukaan lukien väkeä oli pitkälle toista tuhatta. Maksuttoman tapahtuman vetovoimasta kertoo jotain se, että liikuntahallin ovelle alkoi viimekin vuonna kertyä jonoa jo reilusti ennen puoltapäivää. Kun ovet lopulta aukesivat, oli pienille kävijöille jälleen kerran tarjolla liikuntaa moneen makuun. Iltapäivän aikana saattoi kokeilla kuntoaan muun muassa juoksuradalla, kiipeilyseinällä,  peli-kentällä, pehmustepala-altaassa, kuplapalloissa tai Funparkissa NEVEn henkilöstön ja Santasportin opiskelijoiden ohjauksessa. Tapahtumassa myös pääsi kokeilemaan slacklinea, trampoliinia, pomppulinnaa, polkuautoja sekä perheen pienimmille oli myös omatoimipiste voimisteluhuoneessa.

 perheliikk2

Lapsiperheet etusijalla

Jo yli 10-vuotisen historian omaava perhetapahtuma on yksi vuoden kohokodista myös sen pääjärjestäjälle Napapiirin Energialle ja Vedelle. Yhtiö panostaa sponsoroinnissaan määrätietoisesti lapsiperheisiin ja Perhe liikkeellä- iltapäivä istuu tähän kokonaisuuteen luontevasti. Sunnuntai-iltapäivä on mieluisa komennus myös tapahtumaa junailleille neveläisille, vakuuttaa kolmatta kertaa järjestelyihin osallistunut suunnitteluinsinööri Matias Heikkilä.

- On todella hienoa huomata, että lapset nauttivat lopulta aika pienistä asioista. Monelle osallistujalle on koko päivän kovin juttu, kun pääsee oikealle juoksuradalle tai hyppimään pehmustealtaaseen. Samalla näkee aitoa liikunnan ja yhdessäolon iloa, Heikkilä tiivistää.

Tämä on myös yksi koko tapahtuman kantavista filosofioista. Tietokoneen, telkkarin sekä peli- ja lelukasan tilalle halutaan tarjota muuta tekemistä. Viime vuonna teemana oli sirkus, sitä ennen
merirosvot.

- Teema näkyy lähinnä neveläisten ja santasportilaisten asuissa, myös muutamat aktiviteetit on nimetty niihin liittyen. Periaate on, että liikunta pysyy aina etusijalla, Heikkilä painottaa.

 

Santasportilaiset iso apu

Perhe liikkeellä-tapahtuma vetää puoleensa lähinnä päiväkoti- ja alakouluikäisiä lapsia ja heidän vanhempiaan. Vaikka takana on jo toistakymmentä järjestettyä happeningia, riittää neveläisillä ja santasportilaisilla edelleen virtaa ideoida uutta.

- Yhteistyö Santasportin kanssa sujuu todella hienosti ja heidän opiskelijansa ovat korvaamaton apu. Heille tämä on samalla pienimuotoinen opinnäyte, jossa pääsee suunnittelemaan ohjelmaa ja ohjaamaan lapsia paikan päälle, Heikkilä muistuttaa.

Liikunnallinen sunnuntai työllistää käynnistyessään 5-6 neveläistä ja toistakymmentä santasportilaista, jotka ovat valtaosin opiskelijoita.

- Rima on tietysti joka vuosi vähän edellistä korkeammalla, mutta eiköhän tässä mennä likipitäen nykyisen kaltaisella konseptilla. Väkimäärän, iloisten ilmeiden ja hyvän palautteen perusteella tällaiselle maanläheiselle perhetapahtumalle on selkeää tilausta keskellä synkkää syksyä, Heikkilä myhäilee.

perheliikk4