kesaduuni

Kesäduuni 2016 -kampanja

Tulosta sivu

Napapiirin Energia ja Vesi oli mukana työllistämässä Rovaniemen nuoria. NEVEn sponsoroima leikkipuistotyö onkin yksi kesäduunikampanjan suosituimmista pesteistä.

Auringonpaisteinen arkipäiväkin vetää Rovaniemen keskustan Angry Birds -aktiviteettipuistoon väkeä. Yksi taapero makaa mahallaan ja raajat levällään pyöreässä verkkokeinussa isän työnnellessä vauhtia. Toinen juosta töpöttää onnellisen näköisenä pitkin sinistä juoksurataa. Kesäkuussa tämä ja moni muu Rovaniemen leikkipuisto täyttyy lapsista ja heitä leikittävistä nuorista. Napapiirin Energia ja Vesi on mukana Sijaishaltijan toteuttamassa Kesäduuni 2016 -kampanjassa, jonka avulla pyritään työllistämään noin 250 rovaniemeläistä nuorta kesätöihin. Yhtiö tukee kampanjan avulla 15 nuoren työllistymistä. Viime vuoden tapaan NEVEn sponsoroimat nuoret työskentelevät ohjaajina kaupungin eri leikkipuistoissa, missä he järjestävät lapsille maksutonta leikkitoimintaa.

Sijaishaltijan kesätyöagentti Heikki Pantsar kertoo, että vaikka töitä on tarjolla laajalla skaalalla – pihatöitä, siivousta, toimistotyötä – kesätyö leikkipuistossa on jo noussut suosikkien joukkoon.

- Moni nuori on itse tullut sanomaan, että haluaisi nimenomaan leikkipuistoon töihin, koska oli kuullut hyviä kokemuksia viime kesänä täällä työskennelleiltä kavereiltaan, Pantsar kertoo.

 pantsar

NEVE on yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneista

- Sponsoreista NEVE on meille tärkein, sillä käytännössä se mahdollistaa näiden 15 nuoren palkkaamisen. NEVEllä on siis tärkeä rooli, Pantsar kertoo.

Tänä vuonna leikkipuistoissa nähdään sekä uusia leikittäjiä että jo viime vuonna kannuksia hankkineita. Yksi konkareista on lähihoitajaksi opiskeleva rovaniemeläinen Essi Ryhänen, 16, joka oli viime kesänä töissä keskustan Angry Birds -puistossa.

- Vaikka viime kesäkuussa satoi tosi paljon, melkein joka päivä, työ oli silti tosi mukavaa. Jokainen päivä oli erilainen ja lasten kanssa oli hauska olla, Ryhänen sanoo.

Nuoret suunnittelevat puistopäivien ohjelman, mutta he kuuntelevat myös lasten toiveita. Esimerkiksi jalkapalloilu oli viime kesänä kovassa kurssissa. Tämä kampanja varmasti auttaa Rovaniemen nuoria, koska muuten täällä saa ihan tosissaan yrittää hakea töitä, kertoo Heikki Pantsar.

Ryhäsen mukaan Rovaniemellä on hankala löytää kesätöitä. Siksi monet nuoret ovatkin olleet tyytyväisiä kesäduunikampanjaan, jossa yhdellä hakemuksella pääsee hakemaan monenlaista työtä ja saa kokemusta niin työstä kuin työhaastatteluistakin.

-Tämä kampanja varmasti auttaa Rovaniemen nuoria, koska muuten täällä saa ihan tosissaan yrittää hakea töitä eikä siltikään ehkä niitä saa. Eikä kesäduuni tarkoita vain lisäliksaa nuorille. Viime vuonna leikkitoimintaan osallistui yhteensä yli 2000 lasta eri puolilla Rovaniememeä.

-Olemme saaneet myös vanhemmilta hyvää palautetta leikkipuistotoiminnasta, koska se antaa myös heille hieman hengähdystaukoa, Pantsar kertoo.

Hyvä palaute on kantautunut myös NEVElle. Toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoo yhtiön olevan innoissaan mukana työllistämässä myös niitä nuoria, joille ei NEVEn sisältä löydy töitä.

-Omassa toiminnassamme tarjoamme määräaikaista työtä parillekymmenelle hengelle. Energia- ja vesihuollon teollinen työympäristö asettaa rajoitteita kaikkein nuorimmille koululaisille, mutta kesäduuni 2016 tarjoaa yhtiöllemme mahdollisuuden kantaa yhteiskuntavastuuta myös nuorempien ja vielä ilman ammatillista koulutusta olevien työllistämiseen, Tykkyläinen sanoo.

Leikkipuistotoiminta on maksutonta ja kaikille avointa. Sitä on tarjolla kesäkuun ajan, pois lukien suunnittelupäivät, jotka ovat joka toinen maanantai.

 

Kesäduuni 2016 -kampanja

  • Kesäduunikampanja oli tarkoitettu 16-17-vuotiaille
  • Työtä tarjosivat yritysten lisäksi yksityishenkilöt ja yhteisöt
  • Nuori työskentelee 10 päivää ja saa 360 euron palkan
  • Kampanjaan voi osallistua työnantajana tai sponsorina